Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: de novembre 12, 2017

Fem d'hortolans!!!

Aquest curs hem iniciat molt animats el treball d’hortolans ja que els nens de primer som els privilegiats que conreem l’hortet de l’Era de Dalt. Al tornar després de les vacances ,d’estiu, l’hem trobat ple de males herbes, les pluges d’estiu l’han convertit en una selva. El primer que hem fet es preparar la terra: treure les males herbes, remoure la terra (amb la fanga), posar-hi compost, del que fan a la deixalleria amb la matèria orgànica de les famílies del poble.  Aquesta setmana hem separat l’espai en diferents zones de cultiu que anomenem bancals. Perquè tota la feina que hem fet fins ara duri, hem posat unes rajoles al mig dels bancals, per passar-hi per sobre. Així no aixafarem la terra i es mantindrà ben esponjosa. Avui, al matí, hem anat al mercat a comprar planter de: col-i-flor, broquil, enciam, escarola, ceba i porro. A la tarda hem plantat i regat totes aquestes hortalisses que el Roger de la parada ens ha dit que resistiran el fred hivernal. En aq

HEM FET PASTA DE SAL

BON DIA, EN TOTHOSAP, ENS VA DEIXAR UNA SORPRESA..... UN LLIBRE PER FER PASTA DE SAL. HO HEM PROVAT I MIREU ELS RESULTATS .

EL CICLE DE L'AIGUA

HOLA FAMÍLIA, AHIR VAM FER UN NOU EXPERIMENT!!!! LA SUSANNA VA PORTAR UNA OLLA I UN FOGONET. VAM POSAR AIGUA DE MAR I VAM ENCENDRE EL FOC. VAM PODER COMPROVAR COM L'AIGUA S'EVAPORA AMB L'ESCALFOR I CREAVA UN NÚVOL DE GOTETES D'AIGUA QUE QUEDAVEN ENGANXADES A LA TAPA. HEM APRÈS COM FUNCIONA EL CICLE DE L'AIGUA, US DEIXEM UNES FOTOS.

PADRINS LECTORS

EL DIVENDRE PASSAT VAM COMENÇAR A FER PADRINS LECTORS. ELS NENS I NENES DE SISÈ ENS VAN VENIR A BUSCAR A LES CLASSES I TOTS JUNTS VAM BAIXAR AL PATI. ESTEM MOLT EMOCIONATS I ENS AGRADA MOLT QUE ELS NENS MÉS GRANS DE L'ESCOLA ENS VINGUIN A BUSCAR UN DIA PER AJUDAR-NOS A LLEGIR. MIREU LES FOTOS!!!